måndag 29 augusti 2011

Fjantiga idrottare

Idrottare på elitnivå förtjänar verkligen respekt. Dom lägger ner oerhört mycket tid och kraft för att kapa den där sista hundradelen eller centimetern. Men varför, varför blir alla så jävla charmade av Carolina Klüft och Usain Bolts töntiga gestikulerande och grimaserande? Jag kan förstå att TV-kommentatorerna kissar på sig av förtjusning, dom är ju torrare än fnöske, men resten av världen?

Att få glädjefnatt och balla ur fullständigt efter ett lopp är helt naturligt, men är det verkligen så himla fantastiskt att någon tar ett par sambasteg eller gör något crazy innan dom ska göra sin grej? Jag tycker inte det. Jag tycker bara att det är jävligt töntigt. I fallet Bolt och Klüft känns dessutom galenskaperna inte alls så spontana som alla vill få det till och det gör det bara ännu värre.

Tacka vet jag dom tysta hjältarna som låter resultaten tala. Mika Häkkinen till exempel, han dansade aldrig samba. Han gjorde bara sin grej, men när man är bäst i världen på det man gör så räcker det med "bara". Då behövs det ingen clownnäsa för att bli respekterad. Då behövs det inga charader för att sponsorer och fans ska flåsa en i nacken. Det samma gäller Roger Federer, han lär knappast bli ihågkommen för sina komiska kvalitéer. Fast vem fan kommer bry sig om det när mannen i fråga kunde trolla med tennisbollar?!

Eller så gör man som James Hunt – tar en cigg och en bärs
när man vunnit ett Formel 1-lopp. Respekt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar