lördag 25 augusti 2012

Dags att ignorera Breivik

Senast igår sa jag till min sambo att Breivik fått alldeles för mycket uppmärksamhet i media. Inte en dag har gått sedan vansinnesdådet på Utöja utan att det stått något om denna sinnessjuka människa i tidningarna. Han fick alltså exakt all den uppmärksamhet han ville ha och tyvärr verkar hans vidriga profetia gå i uppfyllelse även vad gäller den biten. Det börjar likna filmen Seven, men den här gången är det på riktigt.

Idag läser jag i Aftonbladet att Breivik kanske kommer att förlora rätten till att ha dator i sin cell. Vad kommer vi få läsa om imorgon? Att han har obegränsad tillgång till dasspapper? Att han får ha på sin TV alldeles för länge på kvällen?

Kvällstidningarna vet att folk vill läsa om precis allt som rör Breivik, click rate registreras såklart på alla deras artiklar, så finns det bara tillräckligt många som ivrigt klickar på eländet så kommer det aldrig sluta skrivas om den norske psykopaten. Att kvalitén på journalistiken är piss spelar mindre roll, historier om terrorism och massmördare ger klirr i kassan.

Nu är det dags för oss alla att visa lite kurage. Dags att låsa fängelsedörren ytterligare en gång genom att sluta läsa om all oväsentlig dynga och låta Breivik ruttna bort även mentalt. Han ska inte ha mer uppmärksamhet nu, han förtjänar inte ens en tusendel av den han redan fått. Vi ska självklart respektera alla offer och deras anhöriga genom att uppmärksamma dådet en gång om året, hålla en minnescermoni och så vidare, men nu när dommen fallit finns det inget mer att tillägga.

Min önskeartikel har följande rubrik – "Sista nyhetsrapporteringen från Norge – nu spänns Breivik fast på en brits och där kommer han ligga tills han dör av ålder. Slut på meddelandet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar