torsdag 4 augusti 2016

Kolvrenovering steg fyra - helomvändning!

Just som jag hade tagit det sista penseltaget med Herdins bets insåg jag det tråkiga i att ha ännu ett Feinwerkbau 300S med samma utförande på kolven som den jag redan hade. Ett beslut togs att hitta på något annat kul och det landade i att låta greppytorna vara mattsvarta och resten av stocken i svart, högblank finish.

Sagt och gjort, efter att de stipplade delarna sprayats med mattsvart färg och sedan stått och torkat ordentligt över natten började maskeringsjobbet ta fart. Nu ska det appliceras högblank färg och sedan avslutas med några lager högblank lack.

Att våldföra sig så här på ett gammalt matchgevär kan tyckas vara vansinne, men då ska man komma ihåg att detta är en bastard - delarna från en junior som gift sig med en Universalstock, så det är inte direkt som att ett stycke tysk konsthistoria går i graven. Dessutom har jag knappt tagit ett enda sliptag på kolven eftersom färgborttagaren gjorde ett så himla bra jobb, så att återställa kolven vid eventuell ågren kommer alltså inte ställa till några större problem.

Fortsättning följer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar