måndag 24 april 2017

Ny hamstermekanik!

Suktat länge efter Rowan Engineerings hamstermekanik och för ett par veckor sedan slog jag till. Nu har jag testat den på Örgrytes nya skogsbana. Skogsbanan färdigställdes ganska nyligen och även om de flesta målen är relativt enkla är det guld att kunna kliva ut i skogen och få lite äkta Field Target-känsla istället för att sitta i en väderskyddad paviljong med perfekt underlag. Vill man göra det svårt för sig är det såklart bara att köra knästående eller stående position på samtliga stationer. Men nog om det ...

Hamstern fungerar väldigt bra. Jag har monterat en träbit av ek som lackats svart och även limmat dit lite gummi för att få lite mer grepp mot knäet. Mekaniken osar kvalitet, tacka fan för det med tanke på prislappen, och kan med en enda rörelse öppnas och låsas i olika lägen. Helt enkelt väldigt snabbt och flexibelt i fält. Jag valde modellen som även har rejäl justerskruv för att kunna flytta mekaniken fram och tillbaka på UIT-railen. Det gör också att man enkelt kan flytta hela paketet till en annan bössa.

Två nackdelar - det är fasta lägen till skillnad från andra modeller som är steglösa och det sitter en liten mässingsplopp under snabbfästet som lossnar när man tar av hamstern (kan lätt tappas bort). Detta är dock små problem som knappt är värda att ta upp. Ännu så länge är jag väldigt nöjd och jag hoppas att den ska hålla många år framöver.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar