måndag 29 maj 2017

Vårens tävlingar i Field Target

Mörrum rankingtävling 29/4:

Som sagt kommer jag inte kunna vara med på så många tävlingar i år. De som ligger någorlunda lokalt är de jag har chans anmäla mig till på på grund av omständigheterna hemma. Mörrum gick med andra ord bort för min del. Riktigt synd, för förutom att tävlingarna där brukar vara välordnade och kul så sover jag alltid över i klubbstugan vilket innebär grillning, öldrickande och snack med likasinnade.

Onsala rankingtävling 14/5:

Denna var jag med på och i vanlig ordning sköt jag inte speciellt bra. Landade på en delad nioendeplats av totalt 17 tävlande i 16,3J-klassen. Av någon anledning skjuter jag alltid halvdåligt i Onsala, så jag är ändå inte jätte missnöjd.

En mycket välordnad tävling där arrangörerna i vanlig ordning hade stenkoll. Hatten av.

Skepplandas tävling 28/5:

Tävlingen annonserades först en vecka innan startdatumet, så deltagarantalet blev inte speciellt bra. Flest startande blev det i 16,3J-klassen.

Jag fällde 24 av 30 mål vilket fyra (!) andra också gjorde. En av dessa var tvungen att sticka hem tidigare och en annan lämnade walk over på grund av ryggproblem. Resultat - jag och en till fick göra upp om tredjeplatsen med hjälp av särskjutning. Särskjutning innebar i det här fallet att fälla ett mål i stående ställning på cirka 30 meters avstånd. Båda missade första skottet och sedan lyckads jag sätta två på raken. Tredjeplatsen var därmed min.

Ett annat glädjeämne för dagen var att jag lyckades fälla ett långmål - avstånd 47 meter i stående ställning (vilket egentligen är för långt om man synar regelverket). Total glädje infann sig såklart.

I 10J pcp-klassen var det bara tre deltagare (tror jag). Jag körde med min Crosman 1720T - första försöket med nya konfigurationen och dessutom hade jag skjutit väldigt lite med den de senaste månaderna. Upplevde det som att det gick halvknackigt men fällde åtminstone ett mål i stående vilket inte är lätt med den lilla karbinen. 18 av 30 möjliga fällningar räckte ändå till förstaplatsen, så två pokaler fick följa med hem.

Jag hade en riktigt jobbig natt innan tävlingen. En son i ständigt behov av hjälp som aldrig somnade och jag var mycket nära att kasta in handduken och skita i allt. Nu blev det inte så och det känns enormt skönt att ta med sig något bra hem inför det långa sommaruppehållet.

Bortsett från stationerna med knästående och stående ställning var detta en lätt tävling. Lik förbannat missade jag två lätta mål ...

Det behövs fler klubbar som anordnar FT-tävlingar, så jag tänker inte börja klaga på de småfel som Skepplanda-arrangörerna stod för. Ingen som var med på tävlingen hade några större klagomål och allt flöt på relativt bra. Skepplanda har inte sysslat med FT så länge och dessutom har flera av de som tidigare varit med och anordnat tävlingar lämnat klubben.

Tredjepriset är felmärkt, det ska stå Int. PCP 16,3 J.


Foto Lasse Laursen.

Foto Lasse Laursen.

Foto Lasse Laursen.

Foto Lasse Laursen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar