fredag 12 juli 2013

Feinwerkbau 300S Universal

Toppkvalitet på det här tyska luftgeväret. Tungt, gediget och med en underbar avtryckare. Är mycket nöjd med detta. Tycker jag fick till rätt trevliga bilder också.

Originalet hade diopter och främre korntunnel som standardsikte, men det monterades av fortare än kvickt och ersatte med ett Leapers 4-16x50. Fick även tag på ett par M60-skruvar (torxmodell) modell längre när jag besökte Järnia. Väl hemma hittade jag ett par lämpliga distanser i svart aluminium och vips så kunde jag höja upp kolvkammen till lämplig höjd. Blev mycket snyggt dessutom.

Det finns rätt så stora möjligheter för skytten att anpassa det här geväret. Förutom redan nämnda kolvkam så är bakkappan justerbar och under stockens framkant finns en skena där man kan fästa hamster och andra tillbehör.

Rent mekaniskt är geväret i hur bra skick som helst. Det sitter en exportfjäder från Maccari monterad som är lite kraftigare, men framförallt bättre, än originalet. Även blåneringen är riktigt fin med tanke på bössans ålder. Geväret har inte brytpipa utan är en så kallad sidspännare med separat laddarm. Det innebär att pipan är fastmonterad och det brukar normalt göra att precisionen är bättre.

Eventuellt slipar jag ner allt utom greppytorna och lackar den svart, man måste ju ha något kul att pilla med i sommar!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar