måndag 25 juli 2016

Eldsjälar i luftvapensverige

Runt om i Sverige hålls då och då skyttefester som arrangeras av fullblodsentusiaster. För att åstadkomma den här typen av arrangemang krävs planering, hårt arbete och och ett brinnande intresse för luftvapenskytte. De renodlade Field Target-tävlingarna under ett år brukar bara vara mellan sju och åtta stycken (om man inte räknar in juniortävlingar), så den här typen av aktiviteter är såklart otroligt välkommet.

Tyvärr har jag inte haft möjlighet att delta på någon av festerna, men vill ändå berömma de som lägger ner veckor av arbete för att folk från hela Sverige ska kunna träffas och skjuta luftgevär under lite mer avslappnade former. Tveka inte en sekund på att åka om du själv har tid och möjlighet!

Jag skulle kunna skriva spaltmeter om detta men nöjer mig med att hänvisa till luftvapen.info där det finns hur som mycket som helst att läsa (glöm inte att du måste registrera dig för att kunna läsa trådar som rör de här ämnena).

Hatten av för två av luftvapensveriges eldsjälar - Johanna och Andreas:

2 kommentarer:

  1. Sant, det hör har betytt mycket för många sen Johanna firade sen födelsedag för 4 år sen och det här kom igång.
    Det var nåt som inte riktigt funnits förr, ja alltså det klart sen 90tal hade fester med skytte förekommit men på en klart mer lokal grabbgruppsnivå imo.

    Nu har ju fler tagit upp det och jag hoppas det håller.

    SvaraRadera
  2. Det var nog många som fick hicka när Johanna (från Piteå) började med att bjuda in alla forummedlemmar från luftvapen.info. Johanna ville sen åka runt i Sverige och hälsa på en del luftkompisar och vi ville då hålla fest för Johanna här nere i Skåne och eftersom jag har de praktiska möjligheterna för skytteformerna så har det blivit att jag nu hållit skyttefest med tävlingar två år på rad och det har blivit succé. Nitro

    SvaraRadera