måndag 20 april 2015

En skytteklubb går i graven

Ve och förbannelse, Skogssällskapet sköt vår lilla klubb i sank. Genom att höja arrendet, ställa orimliga krav inför tävlingar och böla om en massa annan skit som jag inte orkar ta upp här, så är Fuxerna Skyttegille numera historia.

För de som lagt ner sin själ i detta känns det som ett slag i ansiktet. I ärlighetens namn var jag inte en av dem, arbetsmyrorna alltså, jag var bara en av medlemmarna som gillade klubben, området och skytteformen Field Target.

Fuxerna SG bildades den första juni 1939. Sedan dess har militären, hemvärnet och nu senast vi som sysslar med Field Target nyttjat banan. De senaste åren har bara 50-metersvallen använts, men förr i tiden sköt man även på 300-metersvallen med bland annat Mauser.

Det togs alltså ett gemensamt beslut om nedläggning på Fuxernas sista möte och i samband med det började det snackas om en transfer till Skepplanda (en etablerad klubb med Sveriges längsta långhållsbana på hela 550 meter). De flesta medlemmarna var positiva till denna flytt, så nu är majoriteten av Fuxerna-folket skrivna i Skepplanda istället. Tanken är att vi som håller på med Field Target ska få en dedikerad bit terräng där vi kan hålla på med vår grej.

Jag tror faktiskt att detta kommer bli riktigt bra och dessutom ligger det nära till hands att få testa lite krutskytte framöver, det är ju trots allt det som Skepplanda pysslat med hittills.

Adjö Fuxerna och tack för tiden som varit!

Fallmål, spinner och kulfång är redan utplacerade i Skepplanda. Foto Lars Johansson.


Medaljörerna i enda och sista Field Target-tävlingen som hölls av Fuxerna 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar