tisdag 14 januari 2020

Vinterskytte med Howa och Ruger

Inte blivit så mycket skytte det senaste, men nu i helgen blev det två turer till banan. Fick äntligen hem railen till Howan, så det blev drygt femtio skott skjutna på 100-metersbanan. Har köpt på mig sex askar 223 Remington GGG 55 gr då det är förhållandevis billig ammunition. Blåste något fasligt under lördagen och möjligtvis kan det ha påverkat grupperna en del. Bästa femskottsgruppen blev i alla fall inom utlovade 1 MoA på hundra meters avstånd.

Rugern tuggade i sig 200 skott. Norma 2 som normalt sett brukar gå väldigt bra fick se sig besegrad av billiga TopShot. Måste vara en dålig batch från Norma. Den bästa 10-skottsgruppen med TopShot måste anses vara riktigt bra med tanke på hur billig ammunition det är. Mätte aldrig C-C, men bilden nedan talar sitt tydliga språk.

Beställt en Fat Wrench momentnyckel för att kunna dra åt alla skruvar med rätt moment. Vet inte om det kommer göra så stor skillnad, men det kommer kännas bra att veta att allt sitter som det ska. Jag tror jag har en tendens att dra åt skruvar lite för hårt, nu är det snart ett minne blott.


Första gången med Howan gav mersmak!

Sightron SIII åkte på i brist på annat.

Billiga .223 Remington - GGG 55 gr FMJ.

Fem skott på 100 meter med Howan.

Rugern presterade bra som vanligt.

Tio skott med TopShot 22LR på 50 meter. Ordentligt med vind från höger till vänster.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar