tisdag 21 juni 2011

Äntligen?

Nu snackas det om att Göteborg ska få en stadsarkitekt. Det har i och för sig varit på tapeten ett bra tag men nu kanske det äntligen blir verklighet. Bara det inte blir Gert Wingårdh, hans glas- och träkombinationer är lika vanliga som duvskit på Brunnsparken. Rita nya byggnader ingår så klart inte i stadsarkitektens uppdrag, men ändå, det räcker så.

Jag hoppas också att vi slipper nya byggnader i stil med Göteborgsoperan. Vilken jävla miss det var. När Operan kommer på tal brukar vissa pliktskyldigt säga att "den är ju fin från andra sidan". Vem fan bryr sig när den ser ut som en kommunal rishög från framsidan?! Visst, insidan är det inget fel på, men det är inte den man ser på vykorten. Göteborg hade verkligen chansen att lyfta hela hamnområdet, göra en Sidney så att säga. Istället blev det en byggnad som fick varenda Göteborgare att stå som fågelholkar och undra vad fan det var som hände.

Sen undrar jag hur dom tänkte när dom smällde upp pariserhjulet nere vid nya tunneln? Var det något som Göran Johanssons kläckte ur sig innan han lämnade över stafettpinnen? Kul att välkomnas av ett stort anus när man närmar sig innerstaden liksom. Tunneln blev fin i alla fall ...

Grävs i vägar görs det också. Ibland har jag sett hur man gräver upp och fyller igen samma vägparti tre gånger inne i Göteborg. Måste vägnissarna komma upp i en viss summa pengar för att få samma budget nästa år och därmed gör menlösa uppdrag innan året tar slut eller vad? Trött jag blir.

Nä nu får man hoppas att det blir lite ordning och reda på skeppet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar