lördag 5 mars 2011

Ännu en rulle avverkad – Monsters

Igår var det filmkväll och det blev Monsters av regissören Gareth Edwards. Varken han eller skådisarna är några jag sett eller hört talats om tidigare. På många sätt kan det vara positivt när man ser en film för det bidrar till en verklighetskänsla som inte alltid infinner sig när det är stora namn i huvudrollerna.

Hur som haver. Filmen handlar om att man upptäckt liv i vårt solsystem och skickar iväg en sond för att hämta prover. När sonden ska tillbaka trasas den sönder vid återinträdet och en ny livsform uppenbarar sig. Självklart är det en elak jävel som tar form. Man upprättar en "Infected Zone" i Mexico för att hålla kontroll på dom nya besökarna och vi får följa en journalist som ska guida en turist tillbaka till USA.

Man ska inte förvänta sig det vanliga Science Fiction-tugget när man sätter sig och tittar på den här filmen. Den har bitvis lite Cloverfield över sig. Inte alls samma handkamerakänsla men ändå. Fotot är snyggt och stundtals är det en riktig nagelbitare trots att action-sekvenserna är få. Man skulle kunna kalla den för en läskig, apokalyptisk road movie med Science Fiction-tema. Som tur var hade jag inga större förväntningar. Hade jag haft det hade nog betyget blivit lite sämre. Som det är nu får den tre av fem bläckfiskar.

> Monsters (youtube-trailer)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar