fredag 18 mars 2011

Den tandlösa tigern

Saxat från Aftonbladet idag: "Världen står redo att bomba Libyen. Det stod klart i natt när FN gav Nato mandat att angripa landet. Gaddafi-motståndare firade beskedet genom att skjuta granater i staden Benghazi. – Vi kommer att bidra till operationen, säger Norges försvarsminister Grete Faremo."

Norge och Danmark kommer att bidra. Så var hittar vi Sverige när det behövs lite balls? I TV-soffan såklart med Let´s Dance på lagom volym och ytterdörren igenbommad med dubbla sjutillhållarlås. Det känns tryggt.

6 kommentarer:

 1. Försvaret har sagt att dom kan skicka ner 8 st Gripen.

  SvaraRadera
 2. Saxat från Aftonbladet igen: "Bildt: Ingen svensk militärinsats i Libyen".

  Vi får väl se. Blir väl bara en system check om vi flyger ner några JAS ...

  SvaraRadera
 3. Du kan inte använda aftonblaskan som nyhetskälla :)

  http://svt.se/2.22584/1.2364887/handelseutvecklingen_i_libyen_-_minut_for_minut?lid=puff_2364887&lpos=rubrik

  13.55
  Enligt uppgift till TT så har svenska Försvarsmakten informerat regeringen att Sverige har möjlighet att ställa upp med åtta Gripen-plan, inom ett par dagar, för att bidra till upprätthållandet av FN:s flygförbudszon över Libyen.

  SvaraRadera
 4. Det där innebär bara att att försvarsmakten informerat om att det finns resurser. Inget annat. Regeringen har inte tagit något beslut på att faktiskt hjälpa till.

  SvaraRadera
 5. Njao:

  samma sida:

  14.15
  Folkpartiets försvarspolitiske talesperson Allan Widman anser att Sverige bör erbjuda sig att delta i den internationella styrka som ska upprätthålla flygförbudszonen.
  -Vi är medlemmar i FN och har därmed en principiell skyldighet att ställa upp. Ingen typ av bidrag bör uteslutas, säger han.

  SvaraRadera
 6. Jaja vi får väl se då. Hoppas det resulterar i mer än snack. :)

  SvaraRadera