söndag 13 mars 2011

The Next Three Days – nagelbitare utan dess like

Så, då var träningspasset klart. Pust! Detta var den svettigaste rullen jag sett på väldigt länge. Filmen öppnar lugnt, nästan för lugnt, men efter ett tag tar det fart utav bara helvete och det blir Autobahn för hela slanten. Sjukt spännande.

Russel Crowe spelar en helt vanlig lärare och familjefar (John Brennan) vars fru blir anklagad för mord. Domen faller och straffet blir hårt – hon ska tillbringa resten av sitt liv bakom galler. Denna delen av filmen avklaras ganska snabbt och sedan får man följa planeringen av det våghalsiga fritagningsförsöket. Det är många tuffa hinder på vägen och det faktum att Mr. Brennan har en liten son att ta hand om försvårar det hela ännu mer. Simpel men fungerande story och Crowe levererar som vanligt.

Den här filmen innehåller en massa godis som jag går loss på: fängelse, planering, jakt, förklädnad, identitetsbyte, och som sagt, ett ton adrenalin. Detta behöver ju egentligen inte betyda ett smack, en film kan suga röv även om alla dom kriterierna uppfylls, men för min del brukar den ekvationen betyda sevärt.

Kritikerna får säga vad dom vill, jag diggade den här filmen stenhårt! Betyget blir utan tvekan fyra av fem möjliga handklovar. Jag rekommenderar att skippa kaffe och energidrycker innan detta alster intas, för även om det delvis är ett drama så är det också en riktig pulshöjare som får den stackars pumpen att gå på högvarv.

> The Next Three Days (youtube-trailer)

Andra filmer Eldstorm nyligen sett:
> Black Swan (länk till Eldstorm)
> The Social Network (länk till Eldstorm)
> Monsters (länk till Eldstorm)
> The Fighter (länk till Eldstorm)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar